学术报告 当前位置: 首页 - FIST新闻 - 学术报告
堪萨斯大学浣军教授讲座信息
点击数:1506    更新时间:2015/10/23 15:06:28

报告人:Prof. Jun (Luke) Huan (浣军 教授)
    Department of Electrical Engineering and Computer Science, University of Kansas

讲座题目:Practical Large-scale Predictive Analytics

地点:前沿院西一楼 A306,曲江校区

时间:
2015年10月19日(星期一),上午10:00

简介:
浣军教授,美国堪萨斯大学(University of Kansas)电子工程和计算机系正教授、博士生导师。浣军教授长期从事数据挖掘(data mining)和机器学习(machine learning)的理论、算法和应用的研究,研究领域涉及大数据,生物信息学、药物基因组学等。现担任堪萨斯大学数据科学中心(筹)主任, 生物信息学和计算生命科学实验室主任, 国家分子探针研究中心化学信息学部主任等职。

摘要:
Predictive analytics aims to extract information from existing data sets and combine the information with previous experience in order to predict future outcomes and trends. Large-scale predictive analytics is a corner stone of Big Data analytics and plays an essential role in enabling actions based on large-scale data. In this talk, Dr. Huan plans to cover a set of selected topics in large-scale predictive analytics, including but not limited to multi-task learning, multi-view learning, sparse learning, and multi-label learning. Successful cases studies in health, social sciences, biomedical research will be covered as well.

上一篇:【前沿讲坛】Wiley出版集团徐广臣博士讲座信息   下一篇:【前沿讲坛】芝加哥大学终身教授Scott A. Snyder讲座信息
当前位置: 首页 - FIST新闻 - 学术报告